Велике свято «із сивиною на вісках»

В приміщенні нашої чудової школи відбувся турнір з шахів, присвячений Дню Перемоги над нацизмом в другій світовій війні. В турнірі приймали участь 98 спортсменів – шахістів. Можна з упевненістю зазначити, що турніри на Вінницькій землі стають все більш привабливими ,участь в них приймають шахісти зі усіх регіонів України та сусідніх країн.

На цей раз гостями і учасниками турніру були шахісти Запорізької, Львівської, Одеської , Житомирської, Хмельницької ,Київської областей.   Завдяки особистій діяльності турнірного директора, директора Вінницької спортивної школи Боднара М. М. був пристойний призовий фонд за що йому персональна подяка від усіх учасників турніру.  

В турнірі мали право прийняти участь шахісти з українським  рейтингом не більше 2200 пунктів, що забезпечило можливість взяти участь в боротьбі за призові місця, як  ветеранам шахової гри, так і дітям різних вікових категорій. З перших турів зав’язалась запекла боротьба між ветеранами шахів та «молоддю».

   Після 5 турів лідером став досвідчений КМС  Олександр  Трегубов  з Вінниці , який показав цікаву змістовну гру впродовж всього турніру.

У сьомому турі жереб звів його з молодим, талановитим  вінничанином Юрієм Штемпелем. Юний гравець сміливо пожертвував фігуру за атаку. Але Трегубов  показав, що майстерність «не згасає» впевнено захистився і переміг свого молодого суперника. Питання переможця турніру було практично вирішено.

У восьмому турі однією з центральних партій стала партія самих молодих «шахових вундеркіндів» Миколи  Бубело  та Аріеля Швайгера. Дивлячись на їх партію, ніколи не подумаєш , що грають діти , яким ще немає восьми років.  В складній тактичній боротьбі перемогу одержав «більш досвідчений і дорослий» Микола Бубело.

Запам’ятався  шаховий «спурт» юної Катерини Скакун, яка в останніх трьох турах перемогла таких досвідчених  шахістів, як КМС Горбатюка,
Шпіркіна і Большунова.

        За підсумками турніру: 1місце- КМС Трегубов О. ; 2 – КМС Сєдов О.;

 3 – Вічавський А.; 4-Скакун К.;  5-Іванченко В.;  6-КМС-Жуковський О.

         При закритті турніру 25 учасників турніру були нагороджені призами.  

Всі учасники турніру виказували щиру вдячність організаторам турніру  

І побажання як  можна частіше організовувати  подібні турніри.                      Дорофєєв Станіслав

Перегляди:474 Сьогодні: 4 Всього: 622882

Залишити відповідь