ПЕРЕМОЖЦЕМ МЕМОРІАЛУ А.ОЛЬХОВСЬКОГО СТАВ БУВШИЙ ВІННИЧЧАНИН

З запізненням через причину коронавірусної пандемії з 8 по 9 серпня 2020 року в МДЮСШ №6 все ж таки відбувся 7 Меморіал Анатолія Ольховського. Знову за традицією змагання зібрало сильний склад учасників, 2 гросмейтери і 12 майстрів говорить сам за себе.. Головним суддею змагань був міжнародний арбітр, голова колегії арбітрів Федерації шахів України Олег Товчига (Київ). Це додавало турніру ваги і об’єктивності. Заступником головного судді був теж міжнародний арбітр Сергій Ларкін (Миколаїв).
В звязку з обмеженням кількості учасників на старт вийшли 34 шахістів з багатьох регіонів України.
– Головним захопленням Анатолія Ольховського були шахи, для яких він завжди знаходив час, приймав активну участь в різних змаганнях загальноукраїнського і всесоюзного масштабів. Привив любов до шахів своєму сину Олександру, який був неодноразовим чемпіоном Вінниці і області серед юнаків та чоловіків. Анатолій Михайлович буде незримо присутнім на всіх наших змаганнях завдяки нашій добрій пам’яті про нього. В пам’ять про нього сім’я Ольховських започаткувала меморіал, а ми (я і працівники школи) з радістю займаємося організацією і проведенням цього цікавого турніру – розповів головний організатор, директор шахово-шашкової МДЮСШ №6, міжнародний майстер Микола Боднар.
Грали 13 турів за швейцарською системою в швидкі шахи. Боротьба була дуже напруженою. На початку явного лідера не було. Всі втрачали очки. Після 4-5 турів претендентів очолити лідерську гонку було з десяток бажаючих. Але потім гросмейстер України Вадим Разін з Хмельницького та уродженець Крижопільського району Вінницької області міжнародний майстер, проживаючий зараз в Одесі Костянтин Борсук почали вигравати всі партії постіль. Стало зрозуміло що саме хтось з них і стане переможцем. Втративши менше очок на фініші більше пощастило нашому земляку. Вітаємо Костянтина Борсука з перемогою в 7 Меморіалі А.Ольховського! Разін другий. На третю сходинку п’єдесталу піднявся миколаївець, який представляє шахову Федерацію Вінницької області міжнародний майстер Владислав Ларкін. Високі 4 і 5 місця вибороли майстри ФІДЕ Олексій Білич (Чернівці) і Мар”ян Кириченко (Львів). І замкнув шістку призерів тренер Вінницької шахової школи, майстер спорту Артур Роєнко.
Було також вручено додаткові призи: кращим ветераном став Віктор Гудок (Вінниця), кращою жінкою Надія Шпанко (Вінниця), кращим не титулованим гравцем Валентин Гулька (Чортків,Тернопілька обл.), кращим юнаком до 14 років Владислав Базюк (Красилів,Хмельницька обл.) Таблиця: http://chess-results.com/tnr531951.aspx?lan=11&art=1&rd=13

Перегляди:594 Сьогодні: 2 Всього: 622765

Залишити відповідь