Десант із Вінниці не зміг підкорити «шахову фортецю Гнівані»: золото здобув господар поля

12 жовтня у Гнівані відбулася відкрита юнацька шахова першість місцевої ОТГ. Змагання організував тренер Олег Ліщишин за підтримки місцевої влади і меценатів.

На старт вийшли три десятки юних спортсменів віком від шести до 12 років. Зважаючи на те, що турнір мав відкритий характер, на нього завітав великий шаховий десант із Вінниці. Одразу 20 спортсменів представляли МДЮСШ № 6 і клуб «Романтик».

Незважаючи на чисельну перевагу гостей, другий рік поспіль чемпіоном став той же спортсмен із Гнівані, що й торік, Максим Кожухарьов, учасник нещодавнього командного чемпіонату України серед дітей до 12 років. У семи турах за швейцарською системою він набрав вагомі 6,5 очок.

На пів-очки від чемпіона відстав Іван Крамаренко, який раніше був чемпіоном Вінниці серед юнаків. Наступні позиції посіли його земляки, призери юнацьких особистих чемпіонатів області різних років Володимир Шафір і Андрій Бутивський.

Призову трійку серед дівчат склали вихованки шахового клубу «Романтик» Ангеліна Богомживуща, Тетяна Бойко і Маргарита Швець. Кращим спортсменам вручили медалі, грамоти і цінні подарунки. Причому шахістів Гнівані нагороджували окремо. Окрім того, всі без винятку гравці отримали солодкі презенти.

Юні гравці в середині турніру побували на пізнавальній екскурсії у місцевій пожежній части, яка знаходилася неподалік місця гри. Діти мали можливість залізти у пожежну машину, надягнути на себе шолом рятівника тощо.      

Прес-служба Вінницької обласної федерації шахів                         

Перегляди:461 Сьогодні: 2 Всього: 609204

Залишити відповідь