Ах, як роки летять! Ми сумуємо, сивину помічаючи!

Ось і пролетів рік з тієї пори, коли наші ветерани грали в шахи в чемпіонат міста серед найдосвідченіших та наймудріших шахістів. Цього річний відкритий чемпіонат Вінниці зібрав ще більше найкращих представників цієї мудрої гри.

       Турнір проходив загальний, але переможці визначалися у двох категоріях, в яких розігруються медалі, як в чемпіонатах України так і в європейських та світових.  

Боротьба в обох категоріях була безкомпромісною і запеклою. З перших турів безперечним лідером став Костянтин Мельніков, який з І туру взяв такий темп, який виявився не по силам ні молодим ветеранам у категорії 50+ так і найбільш досвідченим ветеранам категорії 65+. В такому темпі він провів 8 партій і всі виграв. Розслабився лише в 9 турі, коли вже забезпечив собі перше місце в турнірі.

       Високий клас гри продемонстрували «молоді» ветерани Ігор Тютюнніков та Петро Дмитренко, але цього виявилося недостатньо, щоб скласти конкуренцію К. Мельнікову. Вітаємо Костянтина Мельнікова з чемпіонством! З другим і третім місцями вітаємо Ігоря Тютюннікова і Володимира Шпіркіна (і 1 перше місце серед ветеранів 65+). Отже, незважаючи на численну перевагу гравців категорії 65+ основна боротьба розгорнулась між ветеранами юнацької категорії 50+. В недуже бойовій формі виявились постійні і багаторазові призери ветеранських змагань Євген Большунов, Володимир Лопатюк, Дмитро Горбатюк, Олександр Трегубов, Анатолій Спірін, Олександр Штельмах та інші. Якщо в Євгена було багато нереалізованих переважних позицій, то у Володимира проявився його старий недолік контроль за годинником, що привело до незапланованих поразок в цілому ряді партій. Серед молодих ветеранш першою стала Олена Стельмах, а серед ветеранів-жінок старше 65 першість виборола Анна Слюсаревська.

        В цілому турнір пройшов в дружній, братній атмосфері. Не можу, не звернути увагу на те, що призовий фонд турніру був виділений персонально президентом Вінницької Федерації, заслуженим  тренером України, Боднаром Миколою Миколайовичем за що йому велика подяка!              Головний суддя – Станіслав Дорофєєв.

Перегляди:454 Сьогодні: 1 Всього: 621957

Залишити відповідь